Soproni málna

A Soproni málna a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. egyik igen keresett terméke. A Heineken hazánkban két sörgyárban is meghonosította a sörfőzési hagyományokat: Sopronban és Martfűn.

Sopronban van a Heineken régebbi gyára, hiszen a soproni sörgyárat még 1895-ben alapították brünni serfőzőtulajdonosok és kereskedők Első Soproni Serfőzde és Malátagyár néven. A sörgyár azóta is a magyar piac meghatározó szereplője. Kiváló nemzetközi és hazai márkái közül is kiemelkedik a Heineken, a Soproni, a Gösser és az Amstel Pulse.

Martfűn a sörgyár a fiatalabb gyárak közé tartozik, hiszen csak 1985-ben kezdték meg benne a termelést. Többek között olyan termékeket állít elő igen korszerű technológiával, mint a Soproni, a Gösser, a Gösser NatureZitrone és a Kaiser.

Soproni málna

Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a meggyes sörök bebetonozták magukat a gyümölcsös sörök aranyérmes helyére. Azonban az is bizonyos, hogy eme képzeletbeli dobogó második helyén a málnás sörök foglalnak helyet. Mindkettő nagyon népszerű és nemcsak a nők körében.

Soproni óvatos duhaj málna ale

E sör különleges ízének a titka abban rejlik, hogy az ale (felső-erjesztésű) típusú sört együtt érlelik a lédús málnából készült gyümölcslével. Ettől lesz jellegzetesen málnás ízű, gyümölcsös sör belőle. Az alkoholtartalma 4%, összetevői között víz, árpamaláta, fruktóz, málnalé-, és almalé koncentrátum, valamint citromsav, aroma, komlókivonat, élesztő és színezék is van. 100 ml kalória tartalma 55 körüli, valamennyivel kevesebb, mint a Soproni meggy esetében.

Soproni meggy ipa

Na ilyen nincs a kínálatban. Ugyanis az ipa – vagyis India Pale Ale – egy britteknek köszönhető sörtípust jelöl, mely a benne található sok komló miatt keserűbb, testesebb. Az alkohol tartalma pedig akár a 10%-ot is meghaladhatja. Viszont van – sőt a hazai kínálatban elsőként dobták piacra – a Soproni Óvatos Duhaj IPA.

Soproni Óvatos Duhaj IPA

A Soproni IPA felső-erjesztésű élesztővel készült, szűretlen sör, mely egyre népszerűbb hazánkban is. Jellegzetes íze a különleges gyártási technológiának és a benne található kétféle komlónak köszönhető. A világos sörökhöz képest az íze gyümölcsösebb, gazdagabb. Alkohol tartalma: 4,8%. 100 ml kalória tartalma 47.

Tipp: Fogyasztás előtt a szűretlen söröket érdemes kicsit megforgatni, hogy a leülepedett élesztő összekeveredjen a sörrel. Így lesz az íze egyformán telt és zamatos.

Hol kapható

Minden bevásárlóközpontban és számos üzletben megtalálhatók ezek a sör különlegességek, de aki még ezeknél is különlegesebbre vágyik keresse a kézműves sörök termékeit. A Szent András meggyes málnás vagy szilvás söre igazi különlegesség a hazai piacon, akárcsak a Legenda Sörfőzde termékei.

Az új Soproni Málnás mindent elhomályosít:

http://sorwebaruhaz.hu/gyumolcsos_sor

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom