Tartalomjegyzék
Számos málnás desszert létezik, – hiszen a málna népszerű desszert gyümölcs – ezek közé tartozik a mascarponés málnás pohárkrém is. Pohárkrémből is nagyon sokféle variáció készíthető egyéni ízlésvilágunknak és az éppen otthon elérhető készleteinknek megfelelően. A málna szezonban érdemes mindenképpen kipróbálni, mert egyszerűen, gyorsan elkészíthető édesség és még a sütéssel sem kell bajlódnunk. A málna ráadásul nagyon egészséges mivel számos vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, így rendszeres fogyasztásával az egészségünk megőrzésében is szerepet játszik.
Ez a recept nagyon jó választás, ha csak egy gyors desszertre vágyunk és annyira egyszerű, hogy elrontani sem lehet! Bármely más idény gyümölccsel helyettesíthető, de vegyesen is készíthetjük.
Mascarponés málnás pohárkrém recept
Hozzávalók:
- 30-35 dkg málna
- 25 dkg mascarpone
- 3 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál porcukor
- 10-15 dkg tejföl
- őrölt fahéj – ízlés szerint
- csokoládé – a díszítéshez
- tejszínhab – a díszítéshez
Mascarponés málnás pohárkrém elkészítési lépései:
- A málnát óvatosan meg kell mosni a szárait, leveleit és a rossz szemeket ki kell válogatni. Majd hagyjuk egy szűrőben lecsöpögni.
- Majd egy nagy tálba töltsük bele a lecsöpögtetett málnát és óvatosan keverjük össze a 3 evőkanál porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral és az ízlés szerinti fahéjjal. (Fahéjas vaníliás cukrot is használhatunk).
- Hagyjuk legalább fél órán keresztül állni és időnként óvatosan kavarjuk meg.
- Addig a mascarponét keverjük simára két evőkanálnyi porcukorral a két csomag vaníliás cukorral és a tejföllel.
- A mascarponés keverékből poharakba vagy kelyhekbe kanalazunk, majd a málnakrémet is rákanalazzuk. Akár rétegezhetjük is.
- Legalább egy órán keresztül hűtőszekrényben jól lehűtjük.
Tálalás előtt 10-15 perccel már vegyük ki a hűtőszekrényből. Díszítsük tejszínhabbal és csokoládé forgáccsal vagy ízlés szerint. Bármilyen gyümölccsel készíthető, akár vendégváró desszertnek is. Jó étvágyat hozzá!
Málnás pohárkrém:
https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna
Vissza a kategória cikkeihez