Tartalomjegyzék
A palacsinta az egyik legnépszerűbb desszert, melyet számos módon variálunk, ilyen a málnás túrókrémes palacsinta is. Ha érik az eper, a málna, szeder vagy áfonya főleg előtérbe kerülnek a palacsintás receptek is. Ezek a gyümölcsök ugyanis fő alapanyagai az édességeknek, süteményeknek. Érdemes a málna szezonban is többféle recepttel próbálkozni, hiszen sokféle megtalálható a kínálatban. A málna ráadásul nagyon egészséges, rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Mivel pedig remekül fagyasztható, így nemcsak szezonban, egész évben hozzájuthatunk. Ez a palacsinta igazán különleges, rendkívül finom vendégváró édesség, mely, bármely alkalomra kitűnő választás.
Málnás túrókrémes palacsinta – recept
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3,5 dl tej
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
- csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 20 dkg málna
- 25 dkg túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1,5 evőkanál tejföl
- 5 dkg porcukor
- frissen reszelt citromhéja (elhagyható)
A málnás túrókrémes palacsinta elkészítése:
- A tojásokat összekeverjük az olajjal a csipet sóval és a tejjel.
- Majd folyamatosan adagolva hozzá a lisztet, csomómentesre keverjük.
- Ha szükséges adjunk hozzá kevés ásványvizet is, majd tegyük hűtőszekrénybe legalább egy fél órára a palacsinta tészta keveréket.
- Addig a málnát óvatosan mossuk meg, a sérült szemeket válogassuk ki és szűrőn csöpögtessük le.
- A túrót törjük össze villával és keverjük el a tejföllel, vaníliás cukorral és a porcukorral (esetleg citrom reszelt héjával vagy fahéjjal is ízesíthetjük) és óvatosan belekeverjük a málnát. (Hagyjunk néhány szemet a díszítéshez).
- A palacsintatésztát kivesszük a hűtőből, ha nagyon besűrűsödött, ásványvízzel a megfelelő állagúra – mely se nem túl híg, se nem túl sűrű – hígítjuk.
- Palacsintasütőben kevés olajat hevítünk és merőkanállal belemerjük a tésztát.
- Körbe forgatjuk a palacsintasütőben, hogy mindenhol egyenletes legyen és néhány perc alatt megsütjük.
- Majd átforgatjuk a másik oldalára is és azt is megsütjük.
- Addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy.
- A túrótöltelékkel megtöltjük a kész palacsintákat és felcsavarjuk – vagy a kívánt formára hajtogatjuk – őket.
- Akár mézzel megcsurgatva és málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Málnás-túrókrémes palacsinta:
https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna
Vissza a kategória cikkeihez