Málnás pohárkrém

A málnás pohárkrém egy rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség. A legjobb benne pedig az, hogy számos módon variálható attól függően, hogy mit találunk otthon. Készülhet kekszesen, vagy zabpehellyel, esetleg granolát is szórhatunk közé. Az alapja lehet puding, de mascarponéval is remek választás. Díszíthetjük a málnán kívül szeder, vagy akár áfonya szemekkel is. Nagyon jó választás, ha csak egy gyors desszertre vágyunk és annyira egyszerű, hogy elrontani sem lehet! Bármely más idény gyümölccsel helyettesíthető, de vegyesen is készíthetjük.

Málnás pohárkrém recept

Hozzávalók:

  • 15-20 szem málna
  • 1 marék áfonya vagy szeder
  • 25 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 3 dl tej
  • 1 csomag pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • kevés málnaszörp

Málnás pohárkrém elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A málnát áfonyát és/vagy szedret alaposan meg kell mosni a szárait, leveleit és a rossz szemeket ki kell válogatni.  Majd hagyjuk egy szűrőben lecsöpögni.
  2. A pudingot a leírásnak megfelelően el kell készíteni.
  3. Majd a túrót át kell törni egy villával és hozzákeverni a tejfölt, a vaníliás cukrot a mézet (keverhető hozzá akár kevés citrom leve, reszelt héja is).
  4. Az egészet puha, krémes állagúra kell kikeverni.
  5. A málnát keksz darabokat, granolát vagy amit még raknánk bele rétegesen, vagy ízlés szerint összekeverve üvegpoharakba töltjük.
  6. A tetejét díszíthetjük az egész gyümölcsökkel és málnaszörppel meglöttyintve.
  7. Tálalás előtt legalább egy órán keresztül hűtőszekrényben jól lehűtjük.

Tálalás előtt 10-15 perccel már vegyük ki a hűtőszekrényből. Igazán kitűnő választás nyári nagy melegben, amikor egyébként sem szeretnénk a sütővel még tovább melegíteni a lakást. Bármilyen gyümölccsel készíthető, akár vendégváró desszertnek is. Jó étvágyat hozzá!

Málnás pohárkrém:

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna

error: Védett tartalom