Málnás poharas tiramisu

A málnás poharas tiramisu egy nagyon egyszerűen, gyorsan és könnyen elkészíthető édesség. Bármely alkalomra kiváló választás, de akkor mindenképpen, ha későn jeleznek a vendégek, hogy beugranának. Ugyanis sem sütést, sem nagy előkészületeket nem igényel, igaz a hűtés jót tesz neki. A málna szezonban a legfinomabb friss málnából, de a fagyasztott is tökéletesen megfelel. Sőt nemcsak málnából, de bármely egyéb idény gyümölcsbőleper, szeder, áfonya, őszibarack, meggy, cseresznyeis készíthető, akár vegyesen egyaránt. Mivel sütést nem igényel, nyári nagy melegeben kitűnő választás lehet, ha gyors, zamatos édességre vágyunk.

Málnás poharas tiramisu recept

Hozzávalók:

  • 35 dkg málna
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg babapiskóta
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dl málnaszörp vagy frissen főzött kávé

A málnás poharas tiramisu elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A málnát alaposan meg kell mosni a szárait, leveleit és a rossz szemeket ki kell válogatni.  Majd hagyjuk egy szűrőben lecsöpögni.
  2. A tejszínt verjük kemény habbá.
  3. Ezután a mascarponét keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.
  4. Majd óvatosan keverjük hozzá a kemény habbá vert tejszínt is.
  5. A babapiskótát törjük ketté, ízlés szerint mártogassuk vagy kávéba, vagy málnaszörpbe.
  6. Poharak aljára kanalazzunk a krémből, majd rétegezzünk bele piskótát és fedjük be krémmel. Szórjuk meg a gyümölcsökkel. (A pohár magasságától függően többször is rétegezhetjük egymásra.)
  7. A tetején krém legyen.
  8. Tegyük hűtőbe, néhány órára, hogy összeérjenek az ízek.
  9. Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki.

Díszíthetjük citromfű levelekkel és egész málnaszemekkel. Igazán kitűnő választás nyári nagy melegben, akár vendégváró desszertnek is. Jó étvágyat hozzá!

Málnás tiramisu pohárkrém recept:

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom