Tartalomjegyzék
A málnás poharas tiramisu egy nagyon egyszerűen, gyorsan és könnyen elkészíthető édesség. Bármely alkalomra kiváló választás, de akkor mindenképpen, ha későn jeleznek a vendégek, hogy beugranának. Ugyanis sem sütést, sem nagy előkészületeket nem igényel, igaz a hűtés jót tesz neki. A málna szezonban a legfinomabb friss málnából, de a fagyasztott is tökéletesen megfelel. Sőt nemcsak málnából, de bármely egyéb idény gyümölcsből – eper, szeder, áfonya, őszibarack, meggy, cseresznye – is készíthető, akár vegyesen egyaránt. Mivel sütést nem igényel, nyári nagy melegeben kitűnő választás lehet, ha gyors, zamatos édességre vágyunk.
Málnás poharas tiramisu recept
Hozzávalók:
- 35 dkg málna
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg babapiskóta
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dl málnaszörp vagy frissen főzött kávé
A málnás poharas tiramisu elkészítése lépésről – lépésre:
- A málnát alaposan meg kell mosni a szárait, leveleit és a rossz szemeket ki kell válogatni. Majd hagyjuk egy szűrőben lecsöpögni.
- A tejszínt verjük kemény habbá.
- Ezután a mascarponét keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.
- Majd óvatosan keverjük hozzá a kemény habbá vert tejszínt is.
- A babapiskótát törjük ketté, ízlés szerint mártogassuk vagy kávéba, vagy málnaszörpbe.
- Poharak aljára kanalazzunk a krémből, majd rétegezzünk bele piskótát és fedjük be krémmel. Szórjuk meg a gyümölcsökkel. (A pohár magasságától függően többször is rétegezhetjük egymásra.)
- A tetején krém legyen.
- Tegyük hűtőbe, néhány órára, hogy összeérjenek az ízek.
- Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki.
Díszíthetjük citromfű levelekkel és egész málnaszemekkel. Igazán kitűnő választás nyári nagy melegben, akár vendégváró desszertnek is. Jó étvágyat hozzá!
Málnás tiramisu pohárkrém recept:
https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna
Vissza a kategória cikkeihez