Málnás piskótatekercs

Számos málnás piskótatekercs recept létezik és kinek-kinek magának kell kitapasztalnia, melyik számára a könnyen elkészíthető és a család számára is nagyon ízletes. A piskótás receptekben az az igazán jó, hogy számos módon variálható. Bármely más egyéb idény gyümölccselőszibarack, cseresznye, szilva, eper, meggyis helyettesíthető, de akár vegyesen is készíthető. Ráadásul, ha nincs friss gyümölcsünk, vagy már a befőtt is elfogyott, lekvárral is zamatos piskótás süteményeket készíthetünk.

Zamatos málnás piskótatekercs recept

Hozzávalók a piskótához:

  • 8 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 9 dkg cukor
  • 3 darab egész tojás
  • vaj – a tepsi kikenéséhez
  • porcukor

Hozzávalók a krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 csomag habfixáló
  • 8 dkg cukor
  • 30 dkg málna (vagy egyéb erdei mix) friss vagy fagyasztott
  • 1 csomag vaníliás cukor

A málnás piskótatekercs elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A gyümölcsöket megmossuk, a szárakat és a hibás szemeket kiválogatjuk. Lecsepegtetjük, majd félre tesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. A megmosott tojásokat először ketté választjuk a fehérjékre és a sárgájukra.
  4. A fehérjéből kemény habot verünk a csipet sóval.
  5. A sárgákat pedig összekeverjük, felhabosítjuk a kimért cukorral.
  6. Az előzőleg átszitált liszthez hozzákeverjük a sütőport.
  7. A tojássárgás cukorhoz adjuk a lisztet folyamatos keverés mellett, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert fehérjét is.
  8. A tésztát óvatosan összekavarjuk, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk.
  9. Majd a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10 percig sütjük.
  10. Ha elkészült egy konyharuhát megszórunk porcukorral és a tésztát ráborítjuk.
  11. A konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük és így hagyjuk kicsit hűlni.
  12. Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez a habfixálót a kétféle cukorral összekeverjük és a mascarponéhoz adjuk. (A mascarponéba keverhetünk kevés reszelt citromhéjat is).
  13. Majd belekeverjük a málnát is.
  14. Kitekerjük a roládot, megkenjük a krémmel és ismét feltekerjük.
  15. Majd hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
  16. Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg, tejszínhabot fújunk rá és arra tesszük a gyümölcsöket díszítésként.

Zamatos, szaftos édes sütemény a végeredmény! Remek édesség egy vasárnapi ebéd után, de vendégvárónak is tökéletes. Érdemes kipróbálni más gyümölcsökkel, de akár vegyesen is. Jó étvágyat hozzá!

Lekváros piskótatekercs:

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom