Tartalomjegyzék
A málnás mousse egy rendkívül gyorsan, könnyen elkészíthető édesség. Ugyan nem olyan ismert és népszerű, mint például a csokoládés variáció, de mindenképpen érdemes kipróbálni. A jól behűtött gyümölcshab ugyanis nemcsak nyáron ellenállhatatlan! A málna ráadásul nagyon egészséges, és rendszeres fogyasztás mellett az egészségünkre is igazán jótékony hatású. Hiszen számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot, rostot tartalmaz. Ez a mousse remek vendégváró édesség ebből az egészséges gyümölcsből. Ráadásul nemcsak a málna szezonban készíthető, mivel fagyasztott málnát is használhatunk hozzá. Akár vegyesen fagyasztott erdei gyümölcs mixet is használhatunk, vagy szezonban bármely egyéb idénygyümölcsöt is. A málnát akár át is lehet passzírozni, ha nem szeretnénk a magokkal találkozni fogyasztása során.
Málnás mousse recept
Hozzávalók:
A málnás mousse elkészítése lépésről – lépésre:
- A málnát kiválogatjuk, az esetleges leveleket, szárakat és rossz szemeket kidobjuk, majd óvatosan átmossuk. Egy szűrőn hagyjuk lecsöpögni.
- Majd egy tálba tesszük a lecsöpögtetett málna szemeket és hozzáadva a mézet egy villával alaposan összetörjük.
- Hozzáreszeljük a kezeletlen citromhéját és belefacsarjuk a levét is.
- Majd a tejfölt hozzáadva simára keverjük.
- A jól behűtött tejszínből kemény habot verünk és 2 evőkanálnyi habbal fellazítjuk a málnás krémet.
- Egy kevés habot félreteszünk a díszítéshez a maradékot hozzákeverjük a krémhez és óvatosan eldolgozzuk benne.
- Poharakba vagy kelyhekbe kanalazzuk a málnás krémet és a maradék tejszínhabbal díszítjük. Kerülhet rá friss menta- vagy citromfű levél és a málna szemekből is egy-egy. Mandula forgáccsal vagy granolával meg is szórhatjuk.
- Hűtőbe tesszük legalább egy órára és csak tálalás előtt 10 perccel vesszük elő.
Remek vasárnapi – sütés nélküli – ebéd utáni desszert, de kiváló vendégváró finomság is. Jó étvágyat hozzá!
Málnás fehécsokis mousse:
https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna
Vissza a kategória cikkeihez