Málnás macaron

A macaron sütése az utóbbi időkben hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, nem kivétel ez alól a málnás macaron sem. Nem szükséges hozzá a friss málna szezon sem, mert elegendő málna lekvár a töltelékhez. Bár számos módon, ízesítésben tölthető, csak a fantáziánk szabhat határt. Bármilyen ízesítéssel, vagy ízkombinációkkal – akár levendulával – készítve is érdemes próbálkozni. Akár saját részre, akár vendégvárónak készül, mindenképpen jó választás, érdemes kipróbálni!

Málnás macaron alap – recept

Hozzávalók a tésztához:

  • 9 dkg mandulaliszt (vagy darált mandula)
  • 12,5 dkg porcukor
  • 2 db tojásfehérje
  • 5 dkg porcukor
  • piros színű ételfesték (gél állagú)
  • csipet só

Hozzávalók a krémhez:

  • 70 ml tejszín
  • 3-4 evőkanál málnalekvár
  • 25 dkg fehércsoki

A málnás fehércsokis macaron elkészítési lépései:

  1. Először a mandulalisztet és a porcukrot aprítóban keverjük még finomabb por állagúra.
  2. Majd adjunk hozzá egy csipet sót.
  3.  A tojásfehérjéket verjük addig, amíg már fehér habot kapunk, majd adjuk hozzá az 5 dkg cukrot és azzal verjük kemény habbá.
  4. A mandulaliszthez keverjük a kemény hab felét és miután elkavartuk, adjuk hozzá a maradékot is.
  5. Óvatosan kavarjuk össze, majd adjuk hozzá az ételfestéket is. Ez lehetőleg gél vagy por állagú legyen, ugyanis a folyékony halmazállapotútól elfolyhat a tészta.
  6. Óvatosan keverjük el, itt is vigyázva arra, nehogy a túlkeverés következtében szétfolyjon a tészta.
  7. Majd töltsük habzsákba a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk belőle 2,5 centis korongokat. Ennek megkönnyítésére lehet kapni macaron sütő alapot, melyen ki vannak jelölve a korongok).
  8. Ha elkészültünk 2-3-szor csapjuk az asztalhoz a tepsit, hogy az esetleges légbuborékok kijöjjenek a tésztából.
  9. Szárítsuk őket 40-50 percig majd, ha már hozzáérünk a tetejükhöz és nem ragad a tészta az ujjunkra, akkor mehet be a 140-150 fokra előmelegített sütőbe.
  10. Légkeveréses sütőben süssük 14 percig.
  11. Ha elkészült hagyjuk kihűlni a tepsiben csak a teljesen kihűlt korongokat húzzuk le a sütőpapírról, különben eltörhet.
  12. Addig készítsük el a krémet. Passzírozzuk át a lekvárt és melegítsük fel a tejszínt.
  13. A tejszínt öntsük a csokira és olvasszuk fel.
  14. Keverjük el alaposan és adjuk hozzá a málnalekvárt. (Esetleg kevés ételfestéket is).
  15. Ha nagyon lágy a krém, tegyük hűtőbe egy fél órára.
  16. Majd töltsük nyomózsákba és a macaronok felére nyomjunk karikát a krémből, a közepébe óvatosan töltsünk málnalekvárt.
  17. Tegyük rá a macaronok másik felét és már kínálhatjuk is.

Számos módon variálható, tölthető csak fehér csokis krémmel is. Jó étvágyat hozzá!

MACARON készítés otthon:

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna

Vissza a kategória cikkehez

error: Védett tartalom