Tartalomjegyzék
A málnás krémes rendkívül könnyen és gyorsan elkészíthető zamatos édesség nemcsak a málna szezon idejére. Mivel fagyasztott málnából is készíthetjük, így az év bármely időszakában jó választás lehet. Ráadásul nemcsak málnával, de bármely idénygyümölccsel – eper, meggy, áfonya, sárgabarack – is készíthető. Kicsit hosszabb idővel kell számolni, mivel sütést igényel, de megéri a fáradozást. Remek vendégváró, különleges ízvilágú, krémes desszert. Érdemes kipróbálni, nem fogjuk megbánni!
Málnás krémes süti – recept
Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 2 evőkanál méz
- 1,5 dl tej
- csipet só
- vaj – a tepsi kikenéséhez
Hozzávalók a krémhez:
- 50 dkg málna (friss vagy fagyasztott)
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 0,5 l habtejszín
- 3-3 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag zselatinfix
- rum vagy aroma – ízlés szerint
A málnás krémes elkészítése lépésről – lépésre:
- A gyümölcsöket megmossuk, a szárakat és a hibás szemeket kiválogatjuk. Lecsepegtetjük, majd félre tesszük.
- Majd a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Aztán a tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük és a kikevert masszát kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük.
- Elegyengetjük és az előmelegített sütőbe tesszük.
- Nagyjából 20 perc alatt készre sütjük. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e.
- Hagyjuk kihűlni.
- Közben a málnát botmixerrel pépesítjük.
- Majd a mascarponét kikeverjük a kétféle cukorral, rummal vagy aromával és összekeverjük a pépesített málnával.
- A habtejszínt keményre felverjük a zselatinnal és óvatosan a krémhez adagoljuk.
- Majd a krémet a kihűlt tésztára simítjuk.
- Hagyjunk keveset a díszítéshez, melyet kanalazzunk habzsákba és úgy nyomjunk rá.
- Tálalásig tartsuk néhány órát hűtőben.
Jó étvágyat hozzá!
Krémes, málnás csoda sütés nélkül:
https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna