Málnás képek

A málnás képek nagyon népszerűek, hiszen ennek a zamatos, illatos, nap érlelte gyümölcsnek a látványa is vidámságot, gondtalanságot, a nyár illatait, ízeit juttatja eszünkbe.  A lakás bármely pontját tudjuk ilyen témájú képekkel díszíteni. Látványa serkentően hat ránk. Bár a málna rendszeres fogyasztásával inkább nyugodtabbnak, gondtalanabbnak érezhetjük magunkat. Valamint a pihentető alvásban is jótékony a hatása, ugyanis fokozza a melatonin termelődését.

Színek hatása

A színek különbözőképpen hatnak ránk és akkor is hatnak, ha nem látjuk csak elképzeljük azokat.

Négy elsődleges szín van, amelyek a legerősebben hatnak ránk:

  1. a zöld
  2. a sárga
  3. a vörös
  4. és a kék.

A színeket gyakran meleg (vörös, narancs és sárga) és hideg (lila, kék és zöld) színekre osztjuk. A színek közül leginkább a vörös vonzza az emberi tekintetet.

A piros és vörös szín nagyon impulzív, figyelmet felhívó, ezért is alkalmazzák a közlekedési tábláknál és a tiltásoknál is. Növeli a lelkesedést, emeli a vérnyomást, a légzést, a szívverést és a pulzusszámot. Növeli az önbizalmat és tettekre ösztönöz. A vörös az energiát és szenvedélyt, a hatalmat és erőt szimbolizálja. A vörösről úgy tartják, hogy fokozza az étvágyat és gyakran használják éttermekben és ebédlőkben, de az élelmiszeriparban is. 

Málnás képek

A málnás képek témája sokszor önmagában a gyümölcs, de jellemzőek a gyümölcstálak is. A képeken a málna fajták bármelyike fellelhető. A málnák piros, bordó színe élénkít, felpezsdít. Olyan helyre érdemes tenni, ahol ezt a hatást szeretnénk elérni.  

A színek hangulatunkat, de egészségünket és boldogságunkat is különbözőképpen befolyásolják. A barack színei például meleg színek, emiatt is hatnak ránk nyugtatóbban.  

A málnás képek a háztartási használati tárgyakon is gyakran megjelennek: asztalterítőn, székpárnán, csészéken, bögréken, kancsókon, vázákon. Régóta használjuk díszítő elemként. A képeken a málnavirágok is megjelenhetnek, melyek fehér virágai szintén szemet gyönyörködtetők. Az időjárástól és környezettől függően kora tavasztól számíthatunk a virágzására.

https://kepguru.hu/hatterkepek/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom