Málnás keksz

A málnás keksz egy nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető, rendkívül ízletes sütemény. Kezdők vagy gyerekek is bátran hozzáláthatnak a sütemény készítéséhez, annyira egyszerű. Csak összekeverjük a hozzávalókat, gombócokat formálunk, melyek kicsit meglapítva már süthetjük is. Gyorsabban elkészül, mint egy muffin, pedig az sem az időigényes sütik közé tartozik.  Bármely alkalomra készíthetjük, de csak úgy egy délutáni kávé, vagy ízletes tea mellé is kiváló, illatos finomság. Ráadásul ez a finom édesség légmentesen záródó dobozban még napokig friss és puha marad.

Egyszerű málnás keksz recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt (lehet 60-40 arányban fehér és bármilyen más: rozsos, tönköly stb.)
  • 10 dkg cukor
  • egy marék málna
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg puha vaj vagy margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagyobb tojás (vagy 2 kisebb)
  • csipet só

Illatos málnás kekszek elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a sütőt melegítsük elő 175-180 fokra.
  2. Ezután a lisztet (vagy liszteket) kell összekeverni a sütőporral és a csipet sóval.
  3. Majd a cukrokat is hozzá kell adni és azzal is összekeverni.
  4. Következhet a felolvasztott vaj és az egész tojást.
  5. Ezután keverjük bele az óvatosan megmosott, lecsepegtetett málnát is.
  6. Majd alaposan gyúrjuk össze a tésztát, hogy összeálljon.
  7. Kis gombócokat formálunk belőle és a sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.
  8. Kicsit szétlapítgatjuk kézzel vagy kanállal.
  9. Hagyunk helyet közöttük ne nagyon szorosan tegyük egymás mellé a kekszeket, mert kicsit nőnek sülés közben.
  10. Az előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sül. Akkor jó, ha a szép aranybarna, a széle pedig kicsit sötétebb.

Ez a mennyiség kb. 20 darab keksz sütésére elegendő. Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, mert nagyon gyorsan készen van és több napig el is tárolható. Számos variációban elkészíthető és akár aszalt gyümölcsökkel (áfonya, eper, szilva stb.) magokkal (dió, mandula, mogyoró), csokoládé darabokkal tovább gazdagítható. Készíthetjük málna helyett citromosan (ebben az esetben 1 citrom facsart levét öntsük a tésztához a gyümölcs helyett) de akár levendula virággal is. Ebben az esetben 3 evőkanál szárított levendula virágot tegyünk a tésztába. Uzsonnára, tízóraira is csomagolható, de nem csak a gyerekeknek lesz kedvence!

Vendégváró keksz recept:

https://femina.hu/recept/hazi-kekszek/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom