Málnás desszertek

A málnás desszertek rendkívül sokfélék és számos közülük sütést sem igényel. Ráadásul mivel a korai fajták termése szinte a legelső friss gyümölcsök egyike, nagyon várjuk már tavasz végére a málna szezon kezdetét. A számos nemesítésnek köszönhetően pedig a friss málna akár októberig is elérhető. Bár a lekvár, szörp esetleg befőtt hozzávalóit a nyári málna fajtákból érdemes inkább beszerezni. Ugyanis akkor a legkedvezőbb a málna ára.

Aki pedig maga szedné a friss gyümölcsöt, de nincs kertje, vagy ott nem terem szedd magad akciókat keressen. Számos helyszínen – az ország különböző pontjain – találunk kerteket, amelyeket megnyitnak a látogatók előtt ebben az időszakban. 

Málnás desszertek – melyek sütést igényelnek  

Túlzás nélkül lehet állítani, hogy a málnából készült ételek legnagyobb számban desszertek, sütemények formájában készíthetőek. A málnás desszertek száma szinte végtelen. A háziasszonyok számtalan remek receptet alkottak ebből a népszerű, fagyaszott állapotban egész évben elérhető gyümölcsből. A klasszikus málna torta is sokféleképpen elkészthető, akár diétás, akár gluténmentes változatokban is. A sütemények készülhetnek málnás töltelékkel, vagy a tésztába keverve, remek kiegészítést adva a pitéknek, kevert süteményeknek.

Málnás desszertek – sütés nélkül

A sütés nélküli málnás édességek a nyári időszak legnépszerűbb receptjei. Számos közülük kekszes alappal készül, akárcsak a málnás golyó, vagy némely pohárkrém. A pohárkrémek a legkülönfélébben variálhatókmascarponéval vagy túrókrémmel – és málna mellett egyéb idény gyümölcsökkel is keverhetők. A málnás parfé torták és a fagylalt is népszerű hűsítő csemege, érdemes házilag is elkészíteni.

Málnakrémleves

Bár a málnakrémleves ezek közül egyik kategóriába sem tartozik, de mindenképpen kihagyhatatlan a friss málna szezonjában. Ezek is többféleképpen készíthetők. Főleg a pudingos és a tejszínes krémleves változatok igazán népszerűek, de nagy előnye, hogy számos módon változtatható. További gyümölcsök hozzáadásával pedig igazi ízorgiát lehet elérni. A variációknak tényleg szinte csak az ízlésünk és a fantáziánk szab határt.

Málnás finomságok – italok

A málnás italok is nagyon népszerűek és nemcsak a málnaszörp. Egyre több helyen kínálnak különböző ízesítésű limonádékat is, így málnás limonádét is. De a nyár kedvelt reggeli itala a málna turmix is, mely egyéb gyümölcsökkel, zöldségekkel is keverhető, akár pillanatnyi hangulatunknak megfelelően is.

De málnából egyéb más nyáresti hűsítők is készíthetők, akár alkoholos, akár mentes változatban. De ne feledkezzünk meg a zamatos málnaborról, vagy a különleges ízvilágú málna pálinkáról sem. A nyáresték kedvelt itala – már nemcsak a nők körében – a málnás sör is.

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom