Málnás charlotte torta

A málnás charlotte torta a sütés nélküli gyümölcsös édességek egyik remeke. A hagyományos Charlotte torta már több, mint 200 éves ugyanis egy francia séf Marie-Antoine Carême találta fel és Charlotte hercegnő tiszteletére nevezte így el. Előfordult, hogy száraz kenyérből készítették, de főleg piskótatekercs az alapja, ugyan babapiskótából is tökéletes. Ebben a receptben is babapiskótát használunk. Málnás ízesítésen kívül készíthető eperrel, barackkal, de akár banánnal is. Rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség bármely alkalomra. Mivel pedig sütni sem kell a legnagyobb melegben is nekiállhatunk.

Sütés nélküli málnás charlotte torta recept

Hozzávalók:

  • 40 dkg babapiskóta
  • 50 dkg krémsajt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl hideg tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg málna
  • málna, eper, áfonya – a díszítéshez

A málnás charlotte torta elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A málnát és a díszítéshez szükséges gyümölcsöket óvatosan mossuk meg, a szárait, leveleit és a rossz szemeket válogassuk ki. Majd hagyjuk egy szűrőben lecsöpögni. A nagyobb eper szemeket vágjuk félbe negyedekbe.
  2. A tejszínt verjük kemény habbá a fixálóval, a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd óvatosan keverjük hozzá a mascarponét is.
  3. A málnából 10-15 dkg mennyiséget turmixoljunk össze és keverjük a mascarponés keverékhez.
  4. Majd egy kapcsos sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, az oldalát vajazzuk ki.
  5. A babapiskóták egyik végét vágjuk le, hogy meg tudjanak majd állni.
  6. Ezután rakjuk ki vele a forma alját és az oldalát is.
  7. A közepére töltsük be a mascarponés masszát.
  8. Majd legalább 2-3 órára tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen a krém.
  9. Amikor a krém megdermedt díszítsük fel ízlés szerint a gyümölcsökkel és már kínálhatjuk is.

Tálalás előtt 10-15 perccel már vegyük ki a hűtőszekrényből. Igazán kitűnő választás nyári nagy melegben, amikor egyébként sem szeretnénk a sütővel még tovább melegíteni a lakást. Bármilyen gyümölccsel készíthető, akár vendégváró desszertnek is. Kínálhatjuk további tejszínhabbal. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom