Tartalomjegyzék
A málnás charlotte torta a sütés nélküli gyümölcsös édességek egyik remeke. A hagyományos Charlotte torta már több, mint 200 éves ugyanis egy francia séf Marie-Antoine Carême találta fel és Charlotte hercegnő tiszteletére nevezte így el. Előfordult, hogy száraz kenyérből készítették, de főleg piskótatekercs az alapja, ugyan babapiskótából is tökéletes. Ebben a receptben is babapiskótát használunk. Málnás ízesítésen kívül készíthető eperrel, barackkal, de akár banánnal is. Rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség bármely alkalomra. Mivel pedig sütni sem kell a legnagyobb melegben is nekiállhatunk.
Sütés nélküli málnás charlotte torta recept
Hozzávalók:
- 40 dkg babapiskóta
- 50 dkg krémsajt
- 10 dkg porcukor
- 2 dl hideg tejszín
- 2 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg málna
- málna, eper, áfonya – a díszítéshez
A málnás charlotte torta elkészítése lépésről – lépésre:
- A málnát és a díszítéshez szükséges gyümölcsöket óvatosan mossuk meg, a szárait, leveleit és a rossz szemeket válogassuk ki. Majd hagyjuk egy szűrőben lecsöpögni. A nagyobb eper szemeket vágjuk félbe negyedekbe.
- A tejszínt verjük kemény habbá a fixálóval, a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd óvatosan keverjük hozzá a mascarponét is.
- A málnából 10-15 dkg mennyiséget turmixoljunk össze és keverjük a mascarponés keverékhez.
- Majd egy kapcsos sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, az oldalát vajazzuk ki.
- A babapiskóták egyik végét vágjuk le, hogy meg tudjanak majd állni.
- Ezután rakjuk ki vele a forma alját és az oldalát is.
- A közepére töltsük be a mascarponés masszát.
- Majd legalább 2-3 órára tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen a krém.
- Amikor a krém megdermedt díszítsük fel ízlés szerint a gyümölcsökkel és már kínálhatjuk is.
Tálalás előtt 10-15 perccel már vegyük ki a hűtőszekrényből. Igazán kitűnő választás nyári nagy melegben, amikor egyébként sem szeretnénk a sütővel még tovább melegíteni a lakást. Bármilyen gyümölccsel készíthető, akár vendégváró desszertnek is. Kínálhatjuk további tejszínhabbal. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna
Vissza a kategória cikkeihez