Tartalomjegyzék
Ez az egyszerű málnás brownie nagy kedvenc lesz, ha egyszer megkóstoltuk! Érdemes a málna szezonban minél több málnás finomságot készíteni, sütiket, turmixokat egyaránt. De frissen fogyasztani is, hiszen a málna nagyon egészséges. Számos – a szervezet számára hasznos – vitamint- és ásványi anyagot tartalmaz. Mely jótékony hatása leginkább rendszeres fogyasztás mellett érvényesül. Ez a brownie pedig nagyon egyszerűen és gyorsan elkészthető, akár a gyerekeket is bevonhatjuk. Remek vendégváró sütinek, de tortaformában sütve akár születésnapra is tökéletes!
Egyszerű málnás brownie recept
Hozzávalók:
- 22 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 3 nagyobb tojás
- 27 dkg étcsokoládé
- 25 dkg vaj felkockázva
- 1 teáskanál vanília kivonat
- csipet só
- 5-6 dkg étcsoki darabokra vágva (lehet fehér csoki is)
- 6-8 dkg málna
A málnás brownie elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a sütőt előmelegítjük 175 fokra.
- A felkockázott vajat összeolvasztjuk az étcsokoládéval, majd félretesszük, hogy hűljön.
- A tojásokat gépi vagy kézi habverővel felverjük és hozzákeverjük a cukrot.
- Hozzáadjuk a vanília kivonatot is és habosra keverjük.
- Majd a kihűlt olvasztott csokoládét is óvatosan hozzáadjuk folyamatos keverés mellett.
- Ezután a csipet sóval elkevert lisztet is folyamatosan adagolva hozzákeverjük.
- A tésztát homogén masszává keverjük.
- Beletesszük a csoki darabokat és a málnaszemeket és azzal is óvatosan elkeverjük.
- Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk vagy sütőpapírral bélelünk ki és beleöntjük a tésztát, elegyengetjük.
- A tetejét akár meg is szórhatjuk durvára vágott dióval vagy mandula szeletekkel.
- 175 fokos sütőben nagyjából 30 percen keresztül készre sütjük. Érdemes tűpróbát végezni!
- Ha elkészült, hagyjuk a tepsiben kihűlni, utána könnyebben szeletelhető.
Díszíthetjük csoki öntettel, porcukorral megszórva egyaránt (ez persze elhagyható). Jó étvágyat hozzá!
Gluténmentes málnás brownie:
https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna
Vissza a kategória cikkeihez