Málnás amerikai palacsinta

A málnás amerikai palacsinta az egyszerű amerikai palacsinta feltúrbózott változata. A palacsinta az egyik legnépszerűbb édesség, mely számos módon variálható. Nem véletlen nagyon népszerű, hiszen egyszerűen, gyorsan elkészíthető és még előképzettség sem szükséges hozzá. Ezt a receptet is érdemes kipróbálni nemcsak málna szezonban, hiszen a málna remekül fagyasztható, így egész évben hozzájuthatunk. Itt pedig fagyasztott málnával is helyettesíthető a friss málna. Ez a palacsinta egy különleges, akár vendégvárásra is tökéletes édesség, de bármely alkalomra kitűnő választás.

Málnás amerikai palacsinta – recept

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 15 dkg málna
  • 2 evőkanál margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A málnás amerikai palacsinta elkészítési lépései:

  1. Először elkeverjük a lisztben a sütőport és a csipet sót.
  2. Majd az olvasztott margarint elkeverjük a kétféle cukorral és a tojásokkal.
  3. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a tejet is fokozatosan adagolva csomómentesen elkeverjük úgy, hogy sűrű, homogén masszát kapjunk.
  4. A málnát óvatosan, alaposan megmossuk és lecsepegtetjük, kicsit összedaraboljuk. (Hagyjunk a díszítéshez egész szemeket.)
  5. Hozzáadjuk a palacsintatésztához.
  6. Majd egy serpenyőt felhevítünk.
  7. Kikenjük kevés margarinnal, ha felolvadt egy merőkanálnyi palacsintát teszünk a sütő közepére.
  8. Majd, ha már buborékok lesznek rajta, akkor fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük át.
  9. Addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy.
  10. Akár mézzel megcsurgatva vagy porcukorral megszórva és málnaszemekkel díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Amerikai palacsinta:

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna

Vissza a kategória cikkeihez