Tartalomjegyzék
A málnás amerikai palacsinta az egyszerű amerikai palacsinta feltúrbózott változata. A palacsinta az egyik legnépszerűbb édesség, mely számos módon variálható. Nem véletlen nagyon népszerű, hiszen egyszerűen, gyorsan elkészíthető és még előképzettség sem szükséges hozzá. Ezt a receptet is érdemes kipróbálni nemcsak málna szezonban, hiszen a málna remekül fagyasztható, így egész évben hozzájuthatunk. Itt pedig fagyasztott málnával is helyettesíthető a friss málna. Ez a palacsinta egy különleges, akár vendégvárásra is tökéletes édesség, de bármely alkalomra kitűnő választás.
Málnás amerikai palacsinta – recept
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál cukor
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 15 dkg málna
- 2 evőkanál margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
A málnás amerikai palacsinta elkészítési lépései:
- Először elkeverjük a lisztben a sütőport és a csipet sót.
- Majd az olvasztott margarint elkeverjük a kétféle cukorral és a tojásokkal.
- Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a tejet is fokozatosan adagolva csomómentesen elkeverjük úgy, hogy sűrű, homogén masszát kapjunk.
- A málnát óvatosan, alaposan megmossuk és lecsepegtetjük, kicsit összedaraboljuk. (Hagyjunk a díszítéshez egész szemeket.)
- Hozzáadjuk a palacsintatésztához.
- Majd egy serpenyőt felhevítünk.
- Kikenjük kevés margarinnal, ha felolvadt egy merőkanálnyi palacsintát teszünk a sütő közepére.
- Majd, ha már buborékok lesznek rajta, akkor fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük át.
- Addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy.
- Akár mézzel megcsurgatva vagy porcukorral megszórva és málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Amerikai palacsinta:
https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna
Vissza a kategória cikkeihez