Málnás áfonyás pohárkrém

A málnás áfonyás pohárkrém, főleg akkor kerül előtérbe, ha érik a málna és a friss áfonya is. Számos málnás áfonyás desszert létezik, – hiszen mindkettő népszerű desszert gyümölcs – ezek közé tartozik ez az egyszerűen elkészíthető mascarponés pohárkrém is. Pohárkrémből is nagyon sokféle variáció készíthető egyéni ízlésvilágunknak és az éppen otthon elérhető készleteinknek megfelelően.

Bármely más idénygyümölccsel – de akár fagyasztott gyümölcsökből is – készíthető. Így nemcsak a málna és áfonya szezonban érdemes kipróbálni, hanem az év során bármikor, bármely alkalomra, vagy alkalom nélkül. Ráadásul a málna és az áfonya is nagyon egészséges, mivel számos vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, így rendszeres fogyasztásukkal az egészségünk megőrzéséért is sokat tehetünk.  

Málnás áfonyás pohárkrém recept

Hozzávalók:

  • 15 dkg málna (néhány szem még a díszítéshez)
  • 15 dkg áfonya (néhány szem még a díszítéshez)
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál porcukor
  • 10-15 dkg tejföl
  • őrölt fahéj – ízlés szerint
  • csokoládé – a díszítéshez
  • tejszínhab – a díszítéshez (elhagyható)

A málnás áfonyás pohárkrém elkészítése lépésről-lépésre:

  1. A málnát és az áfonyát is óvatosan meg kell mosni a szárait, leveleit és a rossz szemeket ki kell válogatni.  Majd hagyjuk egy szűrőben lecsöpögni.
  2. Majd egy tálba töltsük bele a lecsöpögtetett málnát és óvatosan keverjük össze a 1-2 evőkanál porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és az ízlés szerinti fahéjjal. (Fahéjas vaníliás cukrot is használhatunk).
  3. Tegyünk ugyanígy az áfonya esetében is. Kicsit törjük meg az áfonya szemeket.
  4. Hagyjuk legalább fél órán keresztül állni őket és időnként óvatosan kavarjuk meg.  
  5. Addig a mascarponét keverjük simára két evőkanálnyi porcukorral a két csomag vaníliás cukorral és a tejföllel.
  6. Majd a poharak aljába kanalazzunk a cukrozott áfonyából, aztán a mascarponés keverékből, a málnás keverékből és végül ismét a mascarponéssal fejezzük be a rétegezést.
  7. Tegyük hűtőszekrénybe és jól hűtsük le.

Tálalás előtt 10-15 perccel már vegyük ki a hűtőszekrényből. Díszítsük csokoládé forgáccsal és a friss málna és áfonya szemekkel (esetleg tejszínhabbal is). Bármilyen gyümölccsel készíthető, akár vendégváró desszertnek is. Jó étvágyat hozzá!

Málnás pohárkrém:

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna

error: Védett tartalom