Tartalomjegyzék
Számos málnás sütemény recept található az egyéni ízlésünknek megfelelően, de érdemes a málnalekváros koszorú elnevezésű kelt tésztát is kipróbálni. Mivel kelt tészta rá kell szánni az időt, nagyjából egy óra alatt elkészíthető, további fél óra pihentetés szükséges neki. Egyszerűen, könnyen összeállítható, nem igényel különösebb előképzettséget. A málna lekvár bármilyen lekvárral helyettesíthető.
A málnalekváros koszorú receptje
Hozzávalók 6 személyre:
- 38 dkg liszt
- 12 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 4 dkg cukor
- 1 dkg szárított élesztő
- 1,65 dl tej
- málna lekvár
- porcukor
- csipet só
Az ízletes málnalekváros koszorú elkészítési lépései:
- A tészta hozzávalóit dolgozzuk össze robotgéppel 5-10 perc alatt. (Ha túl száraz a tészta, adjunk hozzá még tejet, ha túl puha, akkor lisztet.)
- Majd takarjuk le egy konyharuhával és meleg helyen hagyjuk duplájára kelni.
- Ha megkelt lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 25X45 cm nagyságúra és kenjük meg lekvárral.
- Először tekerjük fel, majd egy éles késsel vágjuk félbe úgy, hogy az egyik végét nem vágjuk át.
- Kezdjük el összetekerni a két tésztafelet, hogy a belső rétegek kívülre kerüljenek. Majd, ha végeztünk vágjuk el ott is, ahol egyben hagytuk és csavarjunk még egyet rajta.
- Formázzunk belőle koszorút, és fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
- A lekváros koszorút hagyjuk meleg helyen kelni további 30 percig.
- Majd az előmelegített sütőben 170 fokra és 25 perc alatt süssük készre.
- Hagyjuk a tepsiben kihűlni majd porcukorral megszórva kínáljuk.
Remek édesség egy vasárnapi ebéd után, de kávé mellé vagy vendégvárónak is tökéletes. Érdemes kipróbálni más lekvárral is. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna
Vissza a kategória cikkeihez