Málnakrémleves

A málnakrémleves egy nagyon népszerű, hűsítő, frissítő leves a nyári napokra. Mivel a málna vitamin-, ásványi anyag és rost tartalma is magas, ráadásul nagy része 90%-a víz, még a fogyókúrás étrendekbe is remekül beilleszthető. Arra érdemes figyelni azonban, hogy a málna még hűtőben tartva sem tárolható néhány napnál tovább. Ezért érdemes a leszedést vagy a beszerzést követően minél előbb feldolgozni. Ez a krémleves pár perc alatt elkészíthető, mely nagyon jól esik a nyári nagy melegben.

Tejszínes málnakrémleves recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg málna
  • 1 dl habtejszín
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl víz
  • fahéj, szegfűszeg – ízlés szerint
  • 1 kávéskanál frissen facsart citrom leve
  • menta és/vagy citromfű – ízlés szerint díszítésnek

Málnakrémleves elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A málnát óvatosan meg kell mosni a szárait, leveleit és a rossz szemeket ki kell válogatni.  
  2. Hagyjunk néhány szemet a díszítéshez.
  3. Majd a megmosott gyümölcshöz adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti fahéjat, esetleg szegfűszeget.
  4. Öntsük fel vízzel és a citromlevet is adjuk hozzá, majd forraljuk fel.
  5. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, keverjünk rajta egyet és hagyjuk, hogy újra felforrjon.
  6. Majd vegyük le a tűzről és botmixerrel pépesítsük.
  7. Hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőszekrénybe.
  8. Tálalás előtt díszíthetjük a málna szemekkel, de menta vagy citromfű levelekkel, tejszínhabbal egyaránt.

Ha gyerekek nem fogyasztanak belőle, akkor készíthetjük alkoholosan is. Ebben az esetben kb. 1 evőkanálnyi málnalikőr szükséges hozzá, ezzel kell összeturmixolni a málna szemeket. Jól behűtve kínáljuk. Nyáron édesség helyett is nagyon jó választás. Jó étvágyat hozzá!

A legfinomabb málnakrém leves:

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna

Vissza a kategória cikkeihez