Tartalomjegyzék
A málnakrémleves egy nagyon népszerű, hűsítő, frissítő leves a nyári napokra. Mivel a málna vitamin-, ásványi anyag és rost tartalma is magas, ráadásul nagy része 90%-a víz, még a fogyókúrás étrendekbe is remekül beilleszthető. Arra érdemes figyelni azonban, hogy a málna még hűtőben tartva sem tárolható néhány napnál tovább. Ezért érdemes a leszedést vagy a beszerzést követően minél előbb feldolgozni. Ez a krémleves pár perc alatt elkészíthető, mely nagyon jól esik a nyári nagy melegben.
Tejszínes málnakrémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg málna
- 1 dl habtejszín
- 1 evőkanál méz
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl víz
- fahéj, szegfűszeg – ízlés szerint
- 1 kávéskanál frissen facsart citrom leve
- menta és/vagy citromfű – ízlés szerint díszítésnek
Málnakrémleves elkészítése lépésről – lépésre:
- A málnát óvatosan meg kell mosni a szárait, leveleit és a rossz szemeket ki kell válogatni.
- Hagyjunk néhány szemet a díszítéshez.
- Majd a megmosott gyümölcshöz adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti fahéjat, esetleg szegfűszeget.
- Öntsük fel vízzel és a citromlevet is adjuk hozzá, majd forraljuk fel.
- Ezután adjuk hozzá a tejszínt, keverjünk rajta egyet és hagyjuk, hogy újra felforrjon.
- Majd vegyük le a tűzről és botmixerrel pépesítsük.
- Hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőszekrénybe.
- Tálalás előtt díszíthetjük a málna szemekkel, de menta vagy citromfű levelekkel, tejszínhabbal egyaránt.
Ha gyerekek nem fogyasztanak belőle, akkor készíthetjük alkoholosan is. Ebben az esetben kb. 1 evőkanálnyi málnalikőr szükséges hozzá, ezzel kell összeturmixolni a málna szemeket. Jól behűtve kínáljuk. Nyáron édesség helyett is nagyon jó választás. Jó étvágyat hozzá!
A legfinomabb málnakrém leves:
https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna
Vissza a kategória cikkeihez