Málnakrémes muffin

A málnakrémes muffin egy nagyon dekoratív, rendkívül ízletes vendégváró édesség. A málna és a selymes kakaó találkozása igazán rendkívüli ízvilágot kölcsönöz, melyet a málnakrém koronáz meg a süti tetején. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, melyet kár lenne kihagyni a málna szezonban! Csak összekeverjük a hozzávalókat, belekanalazzuk a muffin formákba, megsütjük és már jöhetnek is a vendégek a csodájára járni! Fagyasztott málnából is készíthető, ebben az esetben a díszítést kivéve a málnát fel kell engedni a felhasználás előtt.

Málnakrémes muffin recept

Hozzávalók a tésztához (1,5 dl bögrével mérve):

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre natúr joghurt
  • 1 bögre cukor
  • 2 tojás
  • 1 bögre olaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 bögre málna
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Hozzávalók a krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg málna
  • 5 dkg porcukor

Díszítéshez:

A málnakrémes muffin elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a joghurtot összekeverjük egy tálban a kétféle cukorral, a tojásokkal és az olajjal.
  2. Majd egy másik tálban a lisztet kell összekeverni a sütőporral, kakaóporral, csipet sóval.
  3. Ezután a száraz alapanyagokat óvatosan belekeverjük a joghurtos, olajos keverékbe és gyors mozdulatokkal alaposan elkeverjük.
  4. Majd a málnaszemeket is hozzákeverjük a tésztához.
  5. A muffin sütőt ki kell kenni vajjal és megszórni liszttel, vagy muffin kapszlikkal kell kibélelni.
  6. Ezután a formákba kell kanalazni a tésztát úgy, hogy csak a forma ¾-ig töltsük, ugyanis sütés közben a tészta meg fog nőni.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 perc alatt készre sül. Akkor jó, ha a szép aranybarna, a széle pedig kicsit sötétebb. Érdemes tűpróbát végezni, hogy a közepén is megsüljön a tészta. Ha beleszúrjuk a tűt és nem ragad rá nyers tészta, akkor elkészült.
  8. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez először a málnát áttörjük szitán.
  9. Majd a mascarponét kikeverjük a porcukorral és fokozatosan adagolva keverjük hozzá az áttört málnapépet. Csak annyit tegyünk a krémbe, amitől nem lesz nagyon híg.
  10. Ezután töltsük a krémet csillagcsöves habszákba és nyomjuk a kihűlt muffinok tetejére.
  11. Egy-egy szem málnával, citromfű- vagy menta levélkével díszítve tálaljuk.

Ez a mennyiség 12 darab muffin sütésére elegendő. Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, mert nagyon gyorsan készen van és hamar elfogy. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna

Vissza a kategória cikkeihez