Málnakrém

A málnakrém rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség bármely alkalomra. Ráadásul számos módon variálható attól függően, hogy mit találunk otthon. Az alapja lehet puding, de ez a recept mascrponéval készül. Díszíthetjük a málnán kívül szeder, vagy akár áfonya szemekkel is. Nagyon jó választás, ha csak egy gyors desszertre vágyunk és annyira egyszerű, hogy elrontani sem lehet! Bármely más idény gyümölccsel helyettesíthető, de vegyesen is készíthetjük.

Mascarponés málnakrém recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss vagy fagyasztott málna + díszítéshez
  • 35 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • egy fél rúd vanília
  • 1 dl habtejszín

Az egyszerű málnakrém elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A málnát óvatosan meg kell mosni a szárait, leveleit és a rossz szemeket ki kell válogatni.  Majd hagyjuk egy szűrőben lecsöpögni.
  2. A mascarponét, a cukrot és a vanília kikapart belsejét 20 dekányi málnával keverjük össze és robotgéppel dolgozzuk össze.
  3. Majd a tejszínt verjük kemény habbá és adjuk óvatosan a krémhez, keverjük el benne.
  4. A maradék málnát adjuk a krémhez, keverjük óvatosan bele és adagoljuk tetszés szerinti poharakba vagy tálkákba.
  5. Tálalás előtt legalább egy órán keresztül hűtőszekrényben jól lehűtjük.

Tálalás előtt 10-15 perccel már vegyük ki a hűtőszekrényből. Díszítsük a maradék málna szemekkel esetleg menta vagy citromfű levelekkel. Igazán kitűnő választás nyári nagy melegben, de egész évben – szezonalitástól függetlenül – nekiláthatunk. Hiszen bármilyen gyümölccsel – fagyasztottal is – készíthető, akár vendégváró desszertnek is. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna

Vissza a kategória cikkeihez