Málnafesztivál 

Akárcsak Almafesztivál, vagy Eperfesztivál, úgy Málnafesztivál is több helyszínen megrendezésre kerül hazánkban, a málna szezon idején. Nagyon sok kedvelt gyümölcsünk van, és ezeket ünnepeljük is az érések időszakában. Így tavasztól őszig lehet látogatni a különböző rendezvényeket. A málna is nagyon népszerű gyümölcs hazánkban és nagyon hamar érik az eper után a cseresznyével majdnem egyidőben. Kedvelt édes savanykás íze miatt. Ráadásul nemcsak nagyon zamatos, ízletes, de rendkívül egészséges is, ezért rendszeres fogyasztása mellett az málna jótékony hatása a szervezetünkre is kihatással van. E jótékony hatásokkal rendelkező gyümölcsöt ünneplik a fesztiválokon, ahol kóstolásokra, vásárlásra is lehetőség nyílik a számos gasztronómiai és kulturális program mellett.  

Málnafesztivál – Győr-Moson-Sopron megyében

Felpéc

A Győr-Moson-Sopron megyei Felpécen rendszeresen rendeznek Málnafesztivált. Ugyanis a településen és környékén évtizedek óta málna ültetvények is találhatók. Ezeket ünneplik a fesztiválon a málna érésének idejében, általában július közepén, végén kerül megrendezésre. A rendezvényen – mely egynapos kikapcsolódásra csalogat – számos színes programmal, sztárfellépőkkel várják az érdeklődőket. A nyitás egy falufutással kezdődik, melyre bárki nevezhet. Számos vetélkedő és különböző előadások is színesítik a napot. Természetesen lehetőség van málnás ételek, italok, kóstolására és vásárlására egyaránt. A kulturális programokon túl pedig gasztronómiai élvezetek is várják a látogatókat, kicsiket, nagyokat egyaránt.

Málnafesztivál – Pest megyében

Kismaros

A Pest megyei Kismaroson szintén tartanak Málnafesztivált. Érdekesség, hogy a településen Málna utca és Málnalevél nevű gyógyszertár is található. A helyi termékek árusításával egybekötött fesztiválon több helyszínen – a Teleházban, a Sportcsarnokban – is különböző kiállításokkal, érdekes műsorokkal, előadásokkal várják a látogatókat. A Teleház udvarán helyi kézműves kirakodó vásár található, ahol lekvár, méz, sajt és egyéb házi készítésű termékek csalogatnak betérésre. Málnából készült finomságokból készült versenyre is lehet nevezni. Számos érdekes program, gasztronómiai különlegesség várja az ide érkezőket a kétnapos rendezvényen.

Határon túl

A romániai Hargita megyei Székelyvarságon – a Székelyudvarhelytől északra található településen – Málnaszüret Fesztivállal várják évről-évre a rendezvény iránt érdeklődőket. A rendezvény 1980-ban indult, és a környék legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát, mely minden évben augusztus első hétvégéjén kerül megrendezésre.

https://www.programturizmus.hu/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom