Málna sorbet

A málna sorbet igazi hűsítő nyári nyalánkság, amit azonban nemcsak nyáron, készíthetünk. Ugyanis a málna remekül fagyasztható, így egész évben könnyedén hozzájuthatunk. Nemcsak a szezonban elérhető friss málna adhatja a sorbet alapját. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, akár a gyerekeket is bevonhatjuk a munkálatokba. Számos módon variálható, gazdagítható, tényleg csak a fantáziánk és az otthoni készleteink szabnak határt. Érdemes azonban rászámolni a fagyasztási időt, mert nem lesz azonnal fogyasztható. A málna nagyon egészséges gyümölcs, rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. De készíthetjük más idénygyümölcsből vagy akár vegyesen keverve is.

Málna sorbet – recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg málna
  • 15 dkg cukor
  • 3 dl víz
  • 1 kávéskanál frissen facsart citrom leve

A málna sorbet elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a málna szemeket átválogatjuk, a szárakat, leveleket és rossz szemeket kiszedjük.
  2. Ezután óvatosan megmossuk őket, majd egy szűrőn lecsöpögtetjük.  
  3. Majd a kimért vizet és a kristálycukrot egy edénybe öntjük és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk a vízben a cukrot.
  4. Ha elolvadt a cukor, vegyük le a gázról és hagyjuk, hogy kihűljön.
  5. Addig egy villával összenyomkodjuk a lecsepegtetett málna szemeket egy nagyobb tálban.
  6. Majd a citromlevet hozzáadjuk és a kihűlt cukros szirupot is folyamatosan hozzákeverjük.
  7. Ha nem szeretnénk olyan darabosra a gyümölcsöt, akkor érdemes botmixerrel összedolgozni.
  8. Ezután a tálat lefedjük és 5-6 órára fagyasztóba tesszük.
  9. Óránként ki kell venni és át kell kevergetni, majd visszatenni a fagyasztóba.
  10. Minél több levegő jut keverés közben a sorbetbe, annál finomabb lesz.
  11. 6 óra múlva fogyasztható.

Fogyasztás előtt 15 perccel érdemes áttenni a normál hűtőszekrénybe. Könnyebben adagolható lesz tálkákba. Akár csokoládé darabokkal, keksz darabokkal, más gyümölcsökkel vagy levendula virággal is megbolondíthatjuk. Érdemes kísérletezni, hiszen igazi különlegességeket lehet összepárosítani. Csak a fantáziánkra van bízva, hogyan ízesítjük, mivel párosítjuk. Bármely más gyümölccsel is készíthetjük, akár vegyesen is.

Epres-bazsalikomos sörbet:

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna

Vissza a kategória cikkeihez