Tartalomjegyzék
A málna sorbet igazi hűsítő nyári nyalánkság, amit azonban nemcsak nyáron, készíthetünk. Ugyanis a málna remekül fagyasztható, így egész évben könnyedén hozzájuthatunk. Nemcsak a szezonban elérhető friss málna adhatja a sorbet alapját. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, akár a gyerekeket is bevonhatjuk a munkálatokba. Számos módon variálható, gazdagítható, tényleg csak a fantáziánk és az otthoni készleteink szabnak határt. Érdemes azonban rászámolni a fagyasztási időt, mert nem lesz azonnal fogyasztható. A málna nagyon egészséges gyümölcs, rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. De készíthetjük más idénygyümölcsből vagy akár vegyesen keverve is.
Málna sorbet – recept
Hozzávalók:
- 30 dkg málna
- 15 dkg cukor
- 3 dl víz
- 1 kávéskanál frissen facsart citrom leve
A málna sorbet elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a málna szemeket átválogatjuk, a szárakat, leveleket és rossz szemeket kiszedjük.
- Ezután óvatosan megmossuk őket, majd egy szűrőn lecsöpögtetjük.
- Majd a kimért vizet és a kristálycukrot egy edénybe öntjük és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk a vízben a cukrot.
- Ha elolvadt a cukor, vegyük le a gázról és hagyjuk, hogy kihűljön.
- Addig egy villával összenyomkodjuk a lecsepegtetett málna szemeket egy nagyobb tálban.
- Majd a citromlevet hozzáadjuk és a kihűlt cukros szirupot is folyamatosan hozzákeverjük.
- Ha nem szeretnénk olyan darabosra a gyümölcsöt, akkor érdemes botmixerrel összedolgozni.
- Ezután a tálat lefedjük és 5-6 órára fagyasztóba tesszük.
- Óránként ki kell venni és át kell kevergetni, majd visszatenni a fagyasztóba.
- Minél több levegő jut keverés közben a sorbetbe, annál finomabb lesz.
- 6 óra múlva fogyasztható.
Fogyasztás előtt 15 perccel érdemes áttenni a normál hűtőszekrénybe. Könnyebben adagolható lesz tálkákba. Akár csokoládé darabokkal, keksz darabokkal, más gyümölcsökkel vagy levendula virággal is megbolondíthatjuk. Érdemes kísérletezni, hiszen igazi különlegességeket lehet összepárosítani. Csak a fantáziánkra van bízva, hogyan ízesítjük, mivel párosítjuk. Bármely más gyümölccsel is készíthetjük, akár vegyesen is.
Epres-bazsalikomos sörbet:
https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna
Vissza a kategória cikkeihez