Tartalomjegyzék
A málna fagyi egy igazi hűsítő nyári nyalánkság. Az egyik leggyakoribb íz a cukrászdák kínálatában, de akár otthon is könnyedén elkészíthető. Ugyanilyen elven és hozzávalókkal többféle házi ízesítésű fagylat receptjével érdemes kísérletezni, igazán csak a fantáziánk szabhat határt. Érdemes rászámolni a fagyasztási időt, mert nem lesz azonnal fogyasztható. A málna szezonban vétek lenne kihagyni! De szezonon kívül fagyasztott málnából is készíthető.
Málna fagyi recept
Hozzávalók:
A málna fagyi elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a málna szemeket óvatosan megmossuk, majd egy szűrőn lecsöpögtetjük.
- Majd a joghurtot és a mézet összekeverjük, hozzáadjuk a málnát és botmixerrel összedolgozzuk.
- Ezután felverjük a tejszínt és belekeverjük a joghurtos keverékbe.
- Majd egy literes űrtartalmú formába töltjük.
- Fagyasztóba tesszük 1 órára, hogy megdermedjen.
- Ezután jól átkeverjük egy villával és ismét fagyasztóba tesszük.
- Legalább 4-5 órára hagyjuk ott.
- Ezután fogyasztható.
Fogyasztás előtt 15 perccel érdemes áttenni a normál hűtőszekrénybe. Könnyebben adagolható lesz tálkákba. Friss málnával vagy tejszínhabbal és menta levéllel egyaránt díszíthetjük. Akár csokoládé darabokkal, keksz darabokkal, más gyümölcsökkel vagy levendula virággal is megbolondíthatjuk. Érdemes kísérletezni, hiszen igazi különlegességeket lehet összepárosítani. Csak a fantáziánkra van bízva, hogyan ízesítjük, mivel párosítjuk. Bármely más gyümölccsel is készíthetjük, akár vegyesen is.
Joghurtos málnafagyi:
https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna
Vissza a kategória cikkeihez