Erdei gyümölcsös turmix

Az erdei gyümölcsös turmix egyszerűen, gyorsan elkészíthető és számos módon variálható. Ha gazdagítjuk banánnal és egyéb kalóriadús hozzávalókkal, tápláló reggeli italt kapunk. Az összetevőktől függően diétás étrend remek kiegészítője is lehet. De leginkább akkor kerül előtérbe, ha akad otthon néhány szem megmaradt gyümölcs, amivel már nagyon kezdeni kell valamit. Ennek a legegyszerűbb módja a turmix, bár számos népszerű gyümölcsös süti recept is létezik, melyekhez szintén érett erdei – vagy bármely – zamatos gyümölcs szükséges. Mind nagyon egyszerűen elkészíthető és számtalan módon variálható finomság. Az erdei gyümölcsökáfonya, szeder – nagyon egészségesek, rendszeres fogyasztásukkal sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért.

Erdei gyümölcsös turmix recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg érett málna, szeder, áfonya
  • 6 dl hideg tej
  • fél teáskanál frissen facsart citrom leve
  • 1 teáskanál méz vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj – ízlés szerint (elhagyható)

A vegyes gyümölcsös turmix elkészítése:

  1. A friss gyümölcsöket válogassuk ki, a szárukat és a leveleket távolítsuk el és óvatosan mossuk meg.
  2. Ezután a lecsöpögtetett gyümölcsöt a tejjel (vagy ásványvízzel), citromlével, mézzel (vagy vaníliás cukorral) együtt a turmixgépbe kell tenni.
  3. Alaposan össze kell turmixolni, majd lehűteni és poharakba töltve tálalni.
  4. Fahéjjal tovább fűszerezhető.

Ez az egyszerű turmix tovább gazdagítható chia maggal, más gyümölccsel, akár zöldségekkel kiegészítve is.  Számos nagyon finom és egészséges ital alapja lehet. Zabpehellyel, banánnal összekeverve, fahéjjal ízesítve egyéb darabolt magokkal – dió, mogyoró, mandula – tovább dúsítva finom, tápláló reggeli is készíthető belőle. 

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom