Borsodi málna

A Borsodi málna a Borsodi Sörgyár Zrt. bőcsi gyárában készül. A Borsodi Sörgyár Zrt. Magyarország egyik legnagyobb sörgyára, amely 1973-ban kezdte meg a sör- és malátagyártást. Nem tekint vissza olyan hosszú múltra, mint például a Soproni Sörgyár, melyet 1895-ben alapítottak, de a hazai piac meghatározó szereplője. Tevékenysége eredményeként került a boltok polcaira az első alkoholmentes sör és az első hazai dobozos csomagolású termék is.

A legtöbb hazánk területén főzött sör lager típusú, árpamalátából, alsó-erjesztéses eljárással készül. Emellett természetesen jelen vannak a barna sörök is, melyek jellegzetessége, hogy karamellmaláta felhasználásával készülnek. Jellegüket tekintve ezek a könnyű porter és bak sörökhöz sorolhatók. Az utóbbi időben azonban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a gyümölcsös sörök is.

Borsodi málna – áfonya

A vállalat a közel ötven éves fennállása számos technológia újításon esett át és a hazai sörgyárak közül elsőként szerezte meg az ISO nemzetközi minőségi tanúsítványt is. A 30 éves fennállásukra limitált számú születésnapi sörkülönlegességgel a Borostyánnal rukkoltak elő. Ezt követően megjelent a műanyag palackozású sör is. A fogyasztók ízlésének folyamatos változása keltette életre az újabbnál újabb ízeket – így például a meggyes sört – is.

Borsodi Friss málna

A Borsodi Friss termékcsalád bevezetésére 2011-ben került sor. Ezek a különböző – citrom, grapefruit, bodza, meggyízesítésű sörök alkoholos és alkoholmentes kiszerelésben is megtalálhatók az üzletek polcain. Ezek a termékek a Borsodi sör fanyarságát és a gyümölcsök ízének harmonikus egyensúlyát keltették életre.

Borsodi málna – áfonya ízesítésű ital összetevői: 74%-ban: víz, gyümölcscukor, citromlé sűrítmény, feketerépalé sűrítmény, természetes aroma, citromkivonat, citromsav, árpamaláta kivonat, áfonyalé sűrítmény, málnalé sűrítmény, stabilizálószer, valamint 26%-ban alkoholmentes sör: víz, árpamaláta, komló. Kalória 100 ml-ben: 19 kcal.

A Borsodi termékei is megtalálhatók minden bevásárlóközpontban és számos üzletben egyaránt. Bár aki igazán különleges sörökre vágyik és nem szeretne ezért egészen Belgiumig utazni, itthon is különleges söröket találhat.  Érdemes a kisebb sörfőzdéket felkeresni, üzemlátogatással is várják az érdeklődőket. Ilyen kézműves sörfőzde a békésszentandrási Szent András Sörfőzde, vagy a budapesti Legenda Sörfőzde egyaránt.

http://sorwebaruhaz.hu/gyumolcsos_sor

Címlap kép: Borsodi málna-áfonya (forrás: https://markamonitor.hu/2020/06/15/malna-afonya-izesitessel-letisztult-csomagolassal-es-megujult-recepttel-jon-a-borsodi-friss)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom