Bögrés málnás süti 

A bögrés málnás süti nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom sütemény, mely bármely alkalomra igazán nagyszerű vendégváró édesség. Készíthetjük süteménynek, de tortaformába sütve, akár tortának is, akkor születésnapokat is ünnepelhetünk vele. A málna rendkívül egészséges, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmazó gyümölcs. A málna jótékony hatásai azonban főleg a rendszeres fogyasztása mellett érvényesülnek. Érdemes ezért is minél többet fogyasztani a szezonban, vagy akár elrakni télire. Ugyanis lekvárnak is készíthetjük, de remekül le is fagyasztható.

Bögrés málnás süti recept

Hozzávalók:

  • 30-35 dkg friss vagy fagyasztott málna
  • 3 tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • ½ bögre olaj
  • 1 dl tej
  • ½ cs sütőpor
  • fahéj ízlés szerint
  • zsemlemorzsa

Bögrés málnás sütemény elkészítése lépésről-lépésre:

  1. A friss gyümölcsöt alaposan meg kell mosni, a szárakat, rossz szemeket el kell távolítani, majd egy szűrőben le kell csepegtetni.
  2. Egy tepsit ki kell vajazni, és zsemlemorzsával megszórni.
  3. A gyümölcs szemeket a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsire kell rétegezni.
  4. Egy nagyobb tálba kell önteni az előzőleg átszitált lisztet.
  5. Bele kell keverni a sütőport és a fahéjat.
  6. Ezután hozzá kell adni a tojásokat, a cukrot, az olajat és a tejet.
  7. A hozzávalókat alaposan összekeverjük és a málnára öntjük.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta.

Ebben az egyszerű receptben a málna bármely idény gyümölccselmeggy, cseresznye, eperhelyettesíthető, vagy akár vegyesen is készíthető. Nagyon finom körtével, de akár almával elkészítve is. Az alma egyébként is nagyon népszerű sütemény alapanyag. A málna szintén számos süteményben felhasználható, kedvelt alapanyag.

GyorsanSüti: Egyszerű málnás, pudingos kevert süti:

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna

Vissza a kategória cikkeihez